duminică, 14 iunie 2015

Nu există nu...




Nu pleca. Nu fugi. Nu vorbi urât. Nu înțelege greșit. Nu te supără. Nu pune la suflet. Nu asculta muzică. Nu mai râde. Nu știu. Nu te vreau.

Acum chiar vorbesc serios.
Ți se pare corect să îți spună ei ce să faci? 
Ai drumul tău orice ți-ar spune. 
Ar trebui să știi că merită totuși să pleci atunci când simți că nu-i locul tău acolo unde ești. 

Merită să fugi, chiar să te ascunzi când simți că nu vrei să te mai vadă nimeni... să nu te mai audă nimeni. Să nu mai știe nimeni de tine.
Găsește un loc în care simți că ți-e cel mai bine și fugi direct acolo fără să te uiți în spate.

Înțelege exact așa cum vrei tu să înțelegi. Ai dreptul să crezi ce vrei. N-ai dreptul, în schimb, să judeci. Pe nimeni. Nici măcar pe cei care te judecă pe tine. În final, se judecă singuri dacă se gândesc mai mult la tine decât la ei.

Ascultă exact ce muzică vrei. Cât de tare vrei. Cât te țin căștile sau boxele. Ascultă muzică acasă, pe stradă, la muncă, oriunde și oricând simți tu nevoia să asculți muzică. 
Poate uneori găsești muzica în natură și nu-i nevoie să îți descarci bateria de la telefon sau mp3.
Poate găsești muzică în bătăile inimii celui pe care-l iubești. 
Poate găsești muzică în haosul motoarelor de pe stradă. Poți găsi muzică în orice. Trebuie doar să asculți cu atenție. 

Râzi. Fă tot posibilul să râzi cât mai mult, chiar și atunci când simți că ești la pământ sau că totul e trist în jurul tău.
Chiar și atunci când îți vine să plângi, amintește-ți cât de bine e ca oamenii care nu cred în tine să te vadă fericit.
Ai o singură viața și cu siguranță unul dintre principalele scopuri este să fii fericit. Dacă te face să râzi, cumpără-l sau mărită-te cu el.

Cică nu știe. Hai să ne lămurim.
Cu siguranță știe, dar nu vrea să-ți spună.
Te menajează. Mai gândește-te. Ai nevoie de oameni lipsiți de încredere în viața ta? Care nici măcar nu îți spun în față când ceva nu e în regulă? Cu siguranță nu. Așa că nu îi mai găsi scuze. Mai bine trăiești singur decât înconjurat de oameni nesiguri.

Cu siguranță te vrea. Poate încă nu și-a dat seama cât de greu i-ar fi fără tine.
Poate nu acum, dar mai târziu cu siguranță va realiza. 
Tu trebuie să știi cât valorezi. Poți să rămâi pe loc și să aștepți să se întâmple lucrurile sau poți ieși în lume să le rezolvi pe cont propriu. S-ar putea să cazi de câteva ori, dar atunci când te ridici vei fi deasupra tuturor.

Însă dacă ți-e greu și simți că nu mai ai putere să mergi mai departe, caută un suflet care să îți aline durerea și care să te țină de mână și când e soare, dar mai ales când plouă.